Slarrv va´de´här!

images

En god vän myntade, ett för mig okänt uttryck, för många år sedan – hönor som värper för stora ägg, har en tendens att bli lite slarviga i stjärten – ett uttryck som fått ytterligare aktualitet under senare tid.

Första gången jag hörde uttrycket var i samband med att en Skandiadirektör  attesterat en faktura på beloppet 17,6 miljoner, som behandlade egen, som några andra Skandiadirektörers privata  renoveringar, men den sedermera dömde direktören skyllde på slarv. Visserligen brydde sig inte hovrätten om denna, hans invändning, men ändå fick allmänheten reda på att 17,6 miljoner var inget speciellt för denne ”direktör”. Han hade underförstått, värpt större ägg en så.

Men som sagt; ingenting har förändrats i hönsgården – kanske dock med den skillnaden att uttrycket numer inte gäller bara de högsta hönsen. Överallt springer det  numer lätt yra höns omkring, när räven kommit in i hönsgården – läs Janne Josefsson. Det senaste exemplet är väl den s.k. ”kvittoskandalen” i Göteborg (ref. i GT), där en herr Rignäs slarvat med ett kvitto och en fru Johansson (S) slarvat vid attesteringen. Och nu visar det sig att styrelsen som avskedet herr Rignäs för hans slarv, slarvat själva när man läst hans anställningsavtal. Analöppningarna tycks vara vidöppna i Göteborg – och det börjar  lukta illa.

Om jag inte missminner mig så uttryckte professor Gunnar Myrdal att svenskarna är ett fifflande folk. Det var hårda ord.
Men nu vet vi bättre – vi är bara lite slarviga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s