FRA – nja

images-5

Våra promenader och veckoavslutningar har varit forum för mångahanda diskussioner, om stort och smått. Vi har tidigt bestämt oss för att vi under våra samtal om Livets Stora Frågor inte skall ta oss för att lösa dessa frågor, eftersom vi då inte skulle ha något att diskutera nästa gång. Låt oss vara ärliga: vi har inte ens varit nära att lösa dem.

Denna gång, över kaffe och budapest, skulle vi diskutera FRA, var det sagt. Vi kom till mötet medvetna om att vi inte skulle ha några knivskarpa svar på de frågor eller punkter som Axel i ett tidigare inlägg pekat på. Redan innan första koppen var tömd var vi ense om att vi inte hade något enkelt svar på frågorna. Och väl var det, för det är bara de riktigt enfaldiga som har klara svar på de stora frågorna.

I stället gick idéassociationerna snabbt, härsan och tvärsan, och vi hann med att diskutera såväl indignationsromaner, som vi antingen glömt författarna till eller titeln, men som vi enade oss om var bra. Så här med Wikipedia till hands kan det konstateras att det var Arthur Koestlers Natt klockan tolv på dagen och Hans Falladas Ensam i Berlin (där skall tillstås att Axel kom ihåg både författare och titel, det handlade mer om att jag – och Axel – inte kunde komma på Arthur Koestlers namn). Vi hann också avhandla det föränderliga brukat av – och behovet av – armbandsur, president John Kennedys ryggbesvär och de prekära situationer de försatt honom i och, som av en händelse, Marilyn Monroes storhet, men även Stig Claessons.

Vi kom alltså inte fram till några djupa analyser, men under försöken hade vi väldigt trevligt. Och det är gott nog.images-4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s