SD – en åtel

DownloadedFile

För många år sedan anslöt sig ett antal juvenila herrar till ett Förstamajtåg och gick under den enskilda parollen VÄGRA DÖ!
Denna lilla incident påminner mig lite om  det som försiggår i det Sverigedemokratiska partiet. En herr Åkesson (SD) har utlyst nolltolerans inom ”sitt” parti och har därför nödgats utesluta ett antal medlemmar – en del med järnrör; en del utan – men detta till trots kan nu  tidningen Expressen visa att det tydligen ännu finns löss kvar i den sverigedemokratiska pälsen.

Varför jag associerar till parollen VÄGRA DÖ är för att det finns realiteter som inte går att förneka även om man önskar att så vore fallet. Analogt så  spelar det alltså ingen roll hur mycket herr Åkesson än basunerar ut sitt budskap – så finns de där … realiteterna, dvs medlemmarna. Förstår inte herr Åkesson att det är partiets politik som gör att de som han inte önskar i sitt parti, dras till detsamma.
En herr Åkessons bispringare, herr Söder, pekar förtvivlat i alla väderstreck i hopp om att ingen skall penetrera kärnfrågan – partiets politik – och menar att ”knäppgökar finns i alla partier” och pekar bl.a. på ”Valstugeskandalen”, då ett antal valarbetare visade upp sina fördomar inför Janne Josefssons dolda kameror. Jag är därför lite rädd att denna typ av ”dold” opinion strömmar till SD för det känns tryggare att uppträda i en SD-märkt valstuga. Man hamnar, så att säga, i en miljö där ingenting annat förväntas än att intoleransen skall stå som spön i backen. Men man får nog ändock vakta sin tunga, för det kan ju hända att herr Åkesson dyker upp med en dold kamera. I en artikel i SvD säger herr Söder att ”SD:s medlemsutskott kommer nu att granska inläggen som SD-politikerna gjort och att en konsekvens ”mycket väl vara” uteslutning ur partiet. Det blir ett digert arbete, men jag tror mig ha ett förslag.
Eftersom realiteten, partiets politik, tydligen ligger fast, så ser jag det som det mest rationella för herrar Åkesson & Söder att utesluta alla medlemmar, för att sedan låta SD:s medlemsutskott ge godkända medlemmar amnesti – i bästa Putinanda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s