Ja, nu är det val igen och nu är det val igen …

Motto: ”Det som är moraliskt fel, kan aldrig bli politiskt rätt.”

Igår fick svenska folket sig till livs att nu skall det bli nyval – eller som de som förstår bättre uttrycker det – extraval.

Oavsett vad det nu kallas så anser jag att båda begreppen är felaktiga. Jag menar att det som skall inträffa den 22 mars 2015 är det egentliga valet. Den 14 september, då vi senast gick till urnorna, var ett, vad jag vill kalla förval.

Som allt annat är det som sker och som i dagligt tal kommit att kallas regeringskris ingenting annat än en normal process – en process som pågått under mycket lång tid. Att vi idag lever med något som kallas blockpolitik är en naturlig följd av den socialdemokratiska dominansen och detta faktum har, på ett naturligt sätt, spelat Sverigedemokraterna i händerna. Förvalet den 14 september kom därför att lägga grunden för dagens situation. Och nu stundar det egentliga valet.
Tänk om Löfven & Co berättat innan förvalet om att man skulle samregera med Miljöpartiet och luta sig mot Vänsterpartiet, som i sin tur var väldigt tydliga med att man inte kunde tänka sig att stödja Socialdemokraterna om man inte fick igenom sitt krav på förbud mot ”vinster i välfärden”.
Ingredienserna var klara – den röd-gröna röran var klar – men kom aldrig att presenteras. Istället mörkade man receptet i valet – eller rättare sagt – det fanns inget recept … förrän igår! Och man kan ju knappast påstå att det som hrr Löfven och Fridolin under gårdagen presenterade uppvisade några större gastronomiska insikter.
Och receptet för faktiskt tankarna til. Ulf Peder Olrogs ”Kom och köp konserverad gröt”.  

.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s