Åsa Romsons stora dag … eller när makt korumperar.

Det är inte utan att man må tycka synd om vår regering i dessa dagar – i en mycket turbulent tid.
En statsminister (S) utlovade i valrörelsen att Sverige skulle ha Europas lägsta arbetslöshet 2020.
En finansminister (S) som utlovat social välfärd men samtidigt en budget i balans.
En skolminister (MP) som skulle reformera skolan från grunden och utlovade och att ”alla barn ska få en ärlig chans i skolan”.
En miljöminister (MP) som satte sig i regeringen i tron om att hennes stora dag skulle bli klimatmötet i Paris 2015.

Skärmavbild 2015-11-25 kl. 09.14.12Listan kan naturligtvis göras hur lång som helst och visst arbetas det i departementen på att hitta vägar för att uppfylla ministrarnas önskningar … men så var det här med flyktingströmmen. Likt en tsunami rullar denna våg genom Europa och når till sist land –(et) – Sverige. I början kunde man slå sig för bröstet och peka ”stolt”på Sverige, som det mest solidariska landet i världen. Men så visade det sig, genom att många andra länder såg om sina hus och stängde sina damluckor, att allt vatten kom att kanaliseras mot det ”stolta lilla landet uppe i kalla Norden. Från att i somras uppfattats som en naturlig flyktingström, väller nu krigstraumatiska flyktingar, blandat med ekonomiska flyktingar och andra ”lycksökare” och medialt sköljer över allt annat. (Vem talar idag om ”stackars romska tiggare”).
Stackars regering!
I medierna står inte en rad om de stolta parollerna om bekämpning av arbetslösheten, sociala reformer som skulle betalas via en budget i balans, skolans reformering och … men stopp nu!
Så var det det här med klimatmötet i Paris – miljöminister Åsa Ropmsons stora dag. Vad har hänt? Här står hon, på gårdagens presskonferens, som en liten flicka som spillt lingonsylt på sina fina examensklänning! Nästa gråtande fick hon stå bredvid statsministern och erkänna sitt Pompeji. Hon som leder och uppträtt som företrädare för det mest flyktingsolidariska  partiet, fick nu känna på maktens baksida.
I en situation, där miljöpartiet nu hamnat,  hade det enda raka varit att avisera partiets avgång ur regeringen … … biljetterna till Paris var ju redan bokade!

Stackars Åsa! Stackars Sverige!

 

P.S

En droppe, droppad i livets älv,
har ingen kraft till att flyta själv.
Det ställs ett krav på varenda droppe:
hjälp till att hålla de andra oppe!

/Tage Danielssson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s