När behovet är som störst

Unknown

I veckan som gick hörde jag i radion att Migrationsverket skall få låna 30 personer av den svenska åklagarmyndigheten. Och det är väl kanske inte så uppseendeväckande om man betraktar det hela utifrån det kaos som gäller på migrationsidan – Migrationsverket behöver naturligtvis all hjälp de kan få. Och vad är väl då lämpligare än att välja utbildade jurister?
Men det är en sak som skaver och det är det officiella uttalandet från myndigheten: ”Åklagarmyndigheten har tidigare försäkrat att utlånet inte kommer att innebära att den brottsbekämpande verksamheten blir lidande.”
Hur skall man nu tolka detta uttalande?
Det är väl inte så att Åklagarmyndigheten har ett antal anställda som går och drar benen efter sig och inte behövs?

Samtidigt läser man ideligen om att ärendena hos myndigheten är i stark obalans. Sverige får alltsom oftast stark kritik för alltför långa häktnings- och  handläggningstider varvid myndigheten skriker efter mer resurser.
Men i det här läget är det kanske ett underfundigt sätt att låna ut trettio personer – inte för att de inte har något att göra – utan mest för att ha ammunition när nästa omgång klagomål kommer från allmänheten och man kan peka på behovet av ytterligare resurser.

Det är inte utan att man känner igen hanteringen från filmen Chaplins pojke – en film där Chaplin skickade ut sin pojke som torped för att krossa rutor och därefter kom Chaplin som glasmästare som en räddande ängel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s