”En enstaka undersökning”

SIFO jan.-16

SIFO jan.-16

Så var det så dags igen och lyssna till när svenska politiker skall förklara det nya opinionsläget.
Denna gång handlar det om socialdemokraterna, som ständigt möts av frågor som varför? eller har du någon förklaring till att ni uppvisar det sämsta resultatet alltsedan SIFO startade sin opinionsundersökningar?
Naturligtvis är de svaret skyldiga, men man kan samtidigt inte begära att de skall svara – det vet jag inte – utan de försöker, så gott det går, svänga till med tillrättalagda svar som: det här är bara en enstaka undersökning eller det är resultatet på valdagen som räknas eller det är nu vi skall ta tag i Sveriges problem.
Alla dessa förklaringar står inte långt efter idrottens språk när ett lag förlorat. Då kan man få höra förklaringar som att vi tar en match i taget, eller vi känner att vi är på gång nu. Men man aktar sig för att säga att bollen är rund numera, för man har lärt sig att det låter enfaldigt när man måste svara på frågan – jamen, är inte bollen rund för era motståndare då?
Men se politikerna tycks inte ha lärt sig utan använder sig fortfarande av klyschan att vi inte har lyckats få ut vår politik till väljarna!
Den naturliga motfrågan blir ju då:
– … eller kanske det är just det ni lyckats med?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s