Nya Uppsala högar

Välkommen till Uppsala högar!

Välkommen till Uppsala högar!

 

Apropå en officiell hemsida för Uppsala där det står att läsa följande: ”1286 grundades det nya Uppsala. Uppsala blev Gamla Uppsala och Östra Aros blev Uppsala”. Jag har många gånger undrat varför inte Uppsala, i analogi med många andra stadsbildningar, blivit Nya Uppsala. Exemplen är många som New Dehli, New York, New Orleans … …

Men nu är det inte detta som föranleder mig att skriva några rader, utan det handlar mer om den förnyelse som jag upplever i Gamla Uppsala. Jag är faktiskt lite osäker på vad jag skriver om. Är det Gamla Uppsala Nya Högar? Eller är det Uppsala Nya högar? Eller är det om Nya Högar i Gamla Uppsala?
I alla händelser handlar det om ett nytt fenomen på Iduns väg – (för den Uppsalabo som inte känner sitt Uppsala är det gatan(?) som förbinder Gränby Köpcenter med Gamla Uppsala).

Två gamla högar av sex nya gupp.

Två gamla högar av sex nya gupp.

Fenomenet är i alla händelser intressant att följa, även om man inte färdas på gatan. Det går lika bra att stå vid sidan om och studera när fordonen uppvisar en mängd tekniker. En del hoppar, en del studsar, en del stannar och tar sats, en del kör storslalom … en del specialslalom … …

Men vad är det då jag syftar på?
Jo; tydligen har ”rondellpengarna” från EU tagit slut, men istället har vi begåvats med fartguppsanslag i en mängd så man börjar förstå engelsmännnens önskan om utträde ur EU. (För inte är det väl kommunala pengar; det finns ju så många andra hål – i Uppsalas gator – det finns att stoppa i?)
Iduns väg, bara den, en snutt om 200 meter har begåvats med inte mindre än sex nya högar.
Det är inte utan att man snart kan döpa om Sveriges vagga.

Skärmavbild 2016-07-19 kl. 11.35.16

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s