Denne man – en fullkomlig gåta

skarmavbild-2016-10-24-kl-18-22-01

Jag skriver igen.
Denne man – en fullkomlig gåta!
Av en nation om dryga 320.000.000 medborgare så väljer det största partiet i landet denne fullkomligt psykopatiske person som kandidat för den högsta posten – inte bara inrikespolitiskt – för ett ämbete som kan påverka hela mänsklighetens framtid.

Hitler, Stalin, Mussolini, Mao m.fl. har fått sin historia skriven i efterhand, men den här ”göken” skriver sin egen historia redan nu och trots att allt är så uppenbart så finns det människor som har för avsikt att rösta på denne stolle. Jag vet inte om någon i sin vildaste fantasi kunde föreställa sig en dylik presidentkandidat. Visst har det varit snubblande nära många gånger, men då kanske det mest har handlat om åsikter som ligger fjärran från våra värderingar. Jag tänker då på tea-partyrörelsens anhängare  – men denne man!

Alltsedan jag som någotsånär vuxen blev medveten om politik så har Amerikas förenta stater alltid varit en garant för ett demokratiskt samhälle, även om detta land också har haft sina svarta höns … men nu. Min tro på USA som hemvist och garant för ett fritt samhälle har kommit på skam. Det mesta har verkat spåra ur. Dubbelmoralen överskuggar det mesta nuförtiden och vad det verkar är det kanske dessa människors representant som  kan komma till makten om fjorton dagar.
Ett axplock av åsikter inte bara skämmer – dee skrämmer!
Kreationister går först går till kyrkan i tron att jorden skapades för 4000 år sedan, för att senare, på kvällen, bänka sig framför TV:n och  titta på Jurrasic Park. Ytterligare hyllas allas rätt till att bära vapen och som en följd av detta skjuts 33 000 till döds – i självförsvar naturligtvis.
Men det här handlar om åsikter vi fått vänja oss vid. Men nu framträder en (t)rumpnisse som framför åsikter, lögner och oförskämdheter i en salig röra. Och gudarna vet vad han kan hitta på med ”knappen” i sin hand.

Jag instämmer därför till 100% i professor Erik Åsards slutkläm i en artikel Amerikaanlalys.se.

”Tror Trump på vad han själv säger? Det är egentligen egalt för bedömningen av honom. Om han tror på sina haranger är han en dumskalle. Tror han inte på dem, vilket är mer troligt, är han en kallhamrad cyniker. Oavsett vilket utgör han ett hot inte bara mot amerikanerna utan mot oss alla.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s