Nytt rekord på Mount Everest

topp

Först huvudlösa att bestiga Mount Everest utan syrgas

Det verkar som dagens värdsliga frälse har övergått i ett högre stånd, nämligen genom att se sig självt som ett andligt frälse.

Någon annan slutsats kan jag inte dra sedan jag fått mig till livs en liten blänkare i Omni/TT där rubriken lyder: Växande klyftor oroar näringslivets toppar.
Här framträder fem personer, vars löner överskrider 20 miljoner, och  vittnar om denna sin oro på olika sätt.

Med visst intresse  väntade jag på slutklämmen … ” därför sänker vi våra löner” … men ack nej. I stället gjordes uttalanden som förde tankarna till mänsklighetens försök att bestiga Mount Everest. Det började med sir Edmund Hillary och sherpan Tenzing besteg berget 1953 och nästa milstolpe kom 25 år senare då en italienare och en österrikare nådde bergets topp utan syrgas. Därefter har en ström av turister/karriärister ”besegrat” toppen och ingen har väl gjort sig något namn.
Men så kommer några toppar i svenskt näringsliv  (utan syrgas) och vill bli odödliga genom att konstatera att klyftan mellan Mount Everest (8848 m) och Challengerdjupet i Marinergraven (11034 m) är för stort, men ger samtidigt en lösning på problemet:
– Fyll igen Challengerdjupet!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s