Det gäller SAS så att säga

images.jpeg

Min hustru var med och kämpade för att kvinnor skulle kunna bli purser i SAS. Det handlade om tidigt 70-tal. Och visst var det ett framsteg vad gäller jämlikheten. Hon skulle kunnat utropa ”Herregud SAS, kom och möt resten av oss i framtiden”, men det gjorde man inte på den tiden. Än mindre hade man synpunkter på uniformernas utseende. Det var på den tiden då SAS´ värdinnor bar uniformer som väckte berättigad uppmärksamhet världen över. Speciellt då den tidens sommar uniform, om ni minns.

Men nu gäller andra värderingar när en, för mig okänd programledare, använder just frasen ”Herregud SAS, kom och möt resten av oss i framtiden”. Men nu gäller det något helt annat. Nu handlar det inte om varken uniformstvång eller något annat ”frihetsberövande” alternativt kränkande. Nej nu handlar det, enligt tidningen Expressen, om att SAS nekat en muslisk kvinna  anställning, pga att hon hävdade sin rätt till att bära slöja.
images
Med risk för att provocera vill jag därför vissa en bild på en manlig sökande till att bli flygvärd. Jag är härvid ganska säker på att Gina Dirawi – (ja hon heter så, programledaren) – inte skulle framträda för att stötta, den för mig okände man, genom att uttala ”Herregud SAS, kom och möt resten av oss i framtiden”, om han nekats anställning.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s