Med en papegojas envishet

Skärmavbild 2017-07-26 kl. 10.33.09.png

I gårdagens blogg skrev jag om att försäljaren av en pistol som kom att användas av en seriemördare och som en journalist lyckades vinkla till det så att vapensäljaren var ansvarig för 6 kvinnors liv.
Jag avslutade med att skriva inga paralleller i övrigt och syftade då på att man från visst håll försöker ge sken av att det är den borgerliga regeringen som förorsakat dagens kritiska situation –  ”det var ju ni som sålde pistolen” – genom att ha beslutat om outsourcing. Men det här att jag skrev inga ”paralleller i övrigt”, visade sig vara en underdrift, för nog sjuttsingen återkom, på dagens presskonferens där Alliansen ställde misstroendeförklaringar av tre statsråd, så återkom frågan.
Som tur var fick frågeställaren, en SVT-journalist, ett mycket klargörande svar om kausaliteten. Outsourcing innebär inte att man får bryta mot lagen!

Det börjar klarna att alla oavsett politisk färg –  är överens om Transportstyrelsen och dess GD brutit mot lagen och detta sköts av rättsvårdande myndigheter.
Det politiska ansvaret – eller brist på – är det som dagens misstroendeförklaring gäller och det sköts av politikerna.

Glasklart!
Men som det halmstrå det är för vissa så lär vi få höra ett antal journalister, även fortsättningsvis, mala och mala och mala …  skuldbeläggande av ”vapenförsäljaren.

Paralellen är uppenbar!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s