En ”tiltad” debatt

 

Häromdagen kom jag i kontakt med ett flipperspel, som stod i ett hörn i ett nedlagt café. Den stod där, utmanande, blinkande, men tyvärr fungerade den dåligt eftersom endast den vänstra ””flippern” fungerade.
Man jag sköt iväg en kula och under dess färd plingade det och blixtrade, men sen var det slut på det roliga, eftersom jag bara kunde använda den vänstra ”flippern”. På höger sida, kan man säga att det var öppet mål. Efter ett visst flipprande med vänster tangent var resultatet givet. Kulan försvann ner i maskinens djup, men strax var den där igen redo att skjutas iväg på nya äventyr.

Men efter antal försök tröttnade jag – vem ser något intresse av att spela ett flipperspel som bara fungerar till hälften. Utgången var liksom given, även om man inser att det mesta kan tillvitas slumpens skördar då kulans färd regleras av fullkomlig oförutsägbarhet.

Dock; det trasiga flipperspelet gav mig en association.

Är det inte så här den svenska debatten fungerar?
Någon skickar iväg ett debattinlägg – eller det kan handla om kanske bara ett uttalande – och sedan styrs resten av slumpens skördar. Artiklar, motartiklar skrivs, argumenten far okontrollerat fram och tillbaka under larm av olika sidoeffekter – det blinkar och plingar, i sociala medier – men till sist har uttaladet/inlägget nått botten. Men där fungerar till sist bara den ena sidans argument och ger vissa poänger  – men det mesta rinner ut i sanden. Tror man! Men så vips kommer ett nytt inlägg från någon av våra proffstyckare eller i många fall räcker det att vara kändis. Och så är det igång igen.

Man kanske skulle kunna döpa den vänstra flippern – den som fungerade – till PK-tangenten.*

 

  • Det var säkert en tillfällighet att endast den vänstra flippern fungerade  – eller var det ett tidens tecken?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s