”Ursäkta mig!”

xubwch5a88tbbxih7ev5.jpg
”Ursäkta mig”, var dagens replik – en replik som kan ställa till eftertanke – allra helst som fortsättningen löd – ”jag är ju bara sjuksköterska”.
Jag har dagarna varit i kontakt med den svenska sjukvården i ett akutläge.
Redan vid inskrivningen fick jag klart för mig att en annan  replik – intet är som väntans tider – skulle komma att kläs i realiteter. EN (!) kirurg hade tilldelats det icke åtråvärda uppdraget att sköta 14 inskrivna patienter, samt en traumaenhet. Gamla damer som cyklat omkull, gubbar som kokat vatten för första gången i sitt liv, skottskadade ungdomar … … (sic!)

Naturligtvis kunde inte alla prioriteras i samma utsträckning utan några av oss kom i kläm. (Utan att ömka mig alltför mycket kan jag bara konstatera att jag tillhörde inte de prioriterade), varför jag fick många obesvarade frågor med mig hem.
Instundande natt fungerade i hemmet, i brist på sjukhusbäddar, men inte desto mindre malde de obesvarade frågorna. Vad gör man då? Jo man ringer 1177!

En balanserad”sval”, inkännande sjuksköterska svarar inom 5 minuter, med svar på alla mina frågor, men med tillägget enligt ovan: ”Ursäkta mig”, var dagens replik –”jag är ju bara sjuksköterska”.

Ibland behövs inte mycket mer!

Tack Tor Göran Henriksson för denna din insikt.

Annonser

En reaktion på ””Ursäkta mig!”

  1. Ännu ett exempel på att det inte är på akuten man skall sitta utan att vårdcentralerna skall vara öppna dygnet runt. Precis som nyligen publicerade utredningar har kommit fram till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s