Det var det djävligaste …

Locker_room_talk_ad

Orkanen Donald eller kanske mer känd som ”grabb her by the pussy”, blåste över den amerikanska kontinenten för dryga året sedan och nådde då orkanstyrka. På grund av upphovsmannens oförutsägbarhet är skadorna efter orkanens framfart fortfarande svåra att överblicka. Det amerikanska folket log lite generat eftersom de flesta kände igen jargongen utifrån egen erfarenhet. Orkanen dog så småningom ut och övergick i samlingsbegreppet locker room talk.
Vem brydde sig?

Men så kom Harvey Weinstein. Och då blev allt på riktigt. Det handlade inte längre om ett fiktivt offer – ”her” – utan nu framträdde reella offer och utmanade sin plågoande.
Men kanske det mest intressanta var att denna lokala storm var knappt inne över den amerikanska kontinenten, förrän den vände och blåste in över Europa.
Och hux flux började den dra in i vårt förljugna samhälle varför det ligger det nära till hands att använda Hasse Alfredson odödliga replik:
Det var det djävligaste  – det hade jag ingen a-a-aning om!

För mig är det därför en gåta att när 456 skådespelerskor framträder och vittnar i SvD
så verkar institutionscheferna, eller dem närstående, helt aningslösa.
I alla händelser kommer det enkla snart att bli det komplicerade. Det räcker inte att baxa upp vissa utvalda på bålet och så var det bra med det – nej; för som vi alla vet så är den som är fri från synd som skall kasta första stenen.

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s