Skjut tomten! – Klapp-jakt på tomten!

Unknown

Ja, så är det jul igen.
I väntan på ”tomten” och en handlande hustru så tog jag mig före att lyssna till Sveriges Radio:s P1.
I ett inslag fick jag mig till livs något som jag inte reflekterat över tidigare – skäms!

I min enfald trodde jag att jag skulle förskonas från den debatt som förs 364 dagar om året. Men ack vad jag bedrog mig. Dagens journalistik tar aldrig paus.
Men det är inte utan att det verkar som dagens debattörer såg sin chans att ta upp ett brännande ämne – TOMTEN … ur ett genusperspektiv.
Enligt programledaren så har det säkert inte undgått någon att lägga märke till den genusdebatt som förts angående Lucia. Men nu ville man gräva djupare. Tomten har hittills klarat sig från att bli synad mellan benen.
Vad göra? Jo man kallar på en s.k. expert från Nordiska museet, som kunde allt om tomten och det dröjde naturligtvis inte många minuter, efter denne expert målat upp bilden av en Coca-Colatomte.
Han var en gammal gubbe. Han representerade patriarkatet. Och han var tjock! Och till råga på allt – tomten framställdes som en symbol för vår överkonsumtion och orsakade därmed den hägrande klimatkatastrofen.
Jag skall nu överdriva något; men nog kändes det som problemet med klimatet skulle kunna åtgärdas på ett mycket enkelt sätt.
SKJUT TOMTEN!
Vilken dag kan väl inte vara lämpligare.

Det verkar som dagens debattörer, på vissa håll, letar villebråd överallt i sin nit att hitta nya aspekter på både klimat- som genusdebatt, men nog verkar det som om man börjat bedriva någon typ av klapp-jakt i Kolmårdens djurpark.

God Jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s