#metoo och Katarina Gunnarsson

3256965_2048_1152

Efter ha läst boken Kunskapssynen och Pedagogiken, lyssnat till Katarina Gunnarsson (se bild) reportage i radions Studio Ett och studerat tidningarnas skriverier fick jag en idé. 

Jag kan inte frigöra mig från tanken från likheten mellan radioreportern Katarina Gunnarsson och metoo-rörelsen´s  effekt på samhällsdebatten. Med ett antal avslöjande program i Studio Ett har hon lyckats med att få genomslag i debatten om det svenska skolsystemet, som ingen annan lyckats med. På ledarsidor, i artiklar, på gator och torg talas idag om det svenska kunskapshaveriet.

Därför ser jag framför mig, och hoppas få se lärare, elever och föräldrar – alla klädda i svart – hålla varandra i händerna, bildandes en mänsklig kedja mellan Lärarförbundets kansli till Utbildningsdepartementet – mellan lärarförbundets förbundsordförande, Jaara Åstrands fram till utbildningsministers Gustav Fridolins tjänsterum.

Ur kedjan kliver sedan deltagarna – en och en – och läser upp ur självupplevda delar av läroplaner, betygskriterier och annat smått och gott, som kommit att sammanfattas i begreppet ”postmodern och konstruktivists kunskapsyn”.

TV2 sänder direkt!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s