Blott Sverige svenska krusbär har.

Skärmavbild 2018-05-17 kl. 16.05.10
I ett antal inlägg som jag fått mig tillsända av en god vän får jag mig till livs något av det förbjudna att diskutera när det handlar om vår miljö. Mer om detta nedan, men dessförinnan vill jag lufta min tvivel att vi hanterar miljöproblematiken på rätt sätt.

Om staten, som exempel, satsar 350 miljoner i subventioner under 3 år på att svenska folket skall uppmuntras att cykla, så är det uppenbart att denna miljard skulle göra större nytta globalt om de satsades i mera angelägna projekt. Något som moderatledaren Kristersson påpekade i den senaste TV-sända partiledardebatten
Men när han på pekade detta så bemötte vice statsminister Isabella Lövin honom med en fnysning och argumentet att vi skall vara ett föregångsland.
Jag köper inte det argumentet!

Nu kommer jag till de ovan nämnda artiklarna och som berör den mest tabubelagda diskussionen i klimatdebatten – är vi inte alldeles för många människor här på jorden. 
Gör som jag – läs bif. artiklar och begrunda.

Och då, när jag läst och begrundat denna materia, som Isabella Lövins argumentation blev så absurd.
Ponera att man inom FN:s ram skulle komma att besluta om en global befolkningsbegränsning – skulle då Sverige satsa pengar på barnbegränsande åtgärder i Sverige, under parollen – vi skall vara ett föregångsland!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s