Ligan har startat

punch_visning

Nu på lördag börjar Svenska Hockey Ligan sin säsong. Det mesta är klart, men med beaktande av en annan match som också just börjat, kan man fundera över mycket.

Jag tänker mig en ishockeyrink där publiken valt ut sina spelare till två lag – ett rött- och ett blått, som den vill se, kommer inåkande på isen.
Det första som händer är att de utvalda spelarna börjar diskutera hur många man skall vara på banan samtidigt. De röda tycker att de bör vara 6, eftersom de är det svagare laget och dessutom tappat en spelare.
– De blå skall få ha max 5!
Båda lagen är dock överens om att några, även de av publiken utvalda – de gula –  skall börja i utvisningsbåset.

Spelarna åker runt, runt och värmer upp i egen zon, i avvaktan på att en domare skall komma in. Vem det blir vet ingen, men de röda tycker att en av deras spelare skall döma, eftersom ”vi är ju flera i vårt lag”. Alla vet dock att under den svartvita munderingen döljer sig en annan tröja. Irritationen bland spelare som publik tilltar.
När så en domare väl är utsedd kommer nästa motgång.

Vilka regler är det som skall gälla?
Och då händer det! Spelarna i utvisningsbåset tar sig ut på isen och kaos uppstår. Alla slåss – inbördes – som med varandra! En röd-blå-gul röra i mitten på isen och under allt kan man se en liten, sliten grön tröja!?
Eftersom utvisningsbåset är tomt reser sig målvakten i det röda laget i ett försök att svetsa samman det röda med det blå i akt och mening att jaga tillbaka de gula till stället där de hör hemma – till utvisningsbåset!
– TILLSAMMANS och NU! skriker han.
– Å han där också ska åka till utvisningsbåset säger den röda målvakten och pekar på det blå lagets målvakt, som är slagen både gul och blå.

Kan matchen börja?

Det blev dock inte mycket till uppvärmning, eftersom de båda lagen mest åkt omkring och sneglat mot utvisningsbåset och bevakat så att inga kommer ut igen och lever guling.
I ett annat bås – pressläktaren – där trängs murvlarna med varandra, samtidigt som arenan töms på åskådare. Eller som någon uttrycker det:
– Jag trodde det skulle bli match! Nu skiter jag i det här och går och köper korv!

 

 

En reaktion på ”Ligan har startat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s