Korthuset

images.jpeg
Det är nu dryga 10 veckor sedan svenska folket gick till valurnorna.  Valet var ytterst ovisst, men två fakta var redan uppenbara:

  • Det var ytterligt jämnt mellan de traditionella blocken.
  • Sverigedemokraterna skulle komma att bli vågmästare.

Dessa fakta diskuterades överallt; i medier, i valstugor,  på partikanslier, på arbetsplatser  … ja, överallt där människor möttes. Men tydligen inte i ett forum – mellan ledande företrädare för Alliansen!
Valfläsket är glömt och nedgrävt men upplevs ändå av många att man köpt grisen i säcken och den klassiska politiska repliken: Det var som f-n … det hade jag ingen aning om! klingar mer än falskt och kan därför hänföras till en av de största gåtorna inom svensk partipolitik.

Vi skall bilda en Alliansregering med Ulf Kristersson som statsminister, löd mantrat från samtliga företrädare för Alliansen – ett löfte som samtliga röstberättigade hade med sig in i valbåset, men som naturligtvis var en produkt av strategiskt tänkande.

Min fråga blir nu: Hur kunde huvudrollsinnehavarna inom svensk politik stå och ljuga folk upp i ansiktet dvs ”ända in i kaklet”. Naturligtvis visste de vad som förestod – och att Svarte Petter redan fanns i leken.
Hade valet vunnits så hade saken varit ur världen och drömmen kunnat infrias, men nu stod man där med verklighetens kranka blekhet.
Och nu! Nu gäller det att spela ut korten och undvika Svarte Petter!

Spelet pågår!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s