En stollig amerikan

”Hur ska USA kunna undvika förödande skogsbränder i framtiden? Gör som Finland – kratta löv! Det föreslår president Donald Trump under sitt besök i den eldhärjade staden Paradise i Kalifornien. Vid en tv-sänd presskonferens tillsammans med delstatens guvernör Jerry Brown föreslog Trump att man borde lära av Finlands exempel.
– Man måste ta hand om marken. Du vet, marken i skogen, det är mycket viktigt. Se på andra länder där de gör det annorlunda, där är det helt andra bullar, sade Trump.
Den amerikanska presidenten träffade Finlands president Sauli Niinistö i Paris förra veckan och de båda diskuterade skogsbränderna i Kalifornien. Niinistö nämnde då även det finska systemet för att motarbeta skogsbränder. Enligt Niinistö sade han ”we take care of our forests”, vi tar hand om våra skogar. Däremot nämnde den finska presidenten inget om att kratta löv. Det är något Trump har hittat på själv, menade Sauli Niinistö.”

Skärmavbild 2018-11-20 kl. 12.00.51

En föregångare tillika dansk skalle

George III i England, Kristian VII av Danmark är bara två Europeiska regenter som ansågs rent av stolliga av sin tid. Många myter om deras galenskaper och förvrängda världsbild , men av herrarna visade att något var på tok då han satte sig på sin häst felvänd.
Från den här här typen av galenskap kan dock USA´s förenta stater synas förskonade, sånär som på en lunetic som utropade sig till ”kejsare av dessa Amerikas förenta stater”.
Men det var längesedan som Norton I ( född som Joshua Abraham Norton) ”härskade” i sitt låtsasimperium.
Men så nu verkar det som Amerika fått en president vars världsbild måste betraktas som något, minst sagt, annorlunda.
Det verkar inte långt borta att Mr Donald Trump kommer att beordra 15.000 soldater att kratta de amerikanska skogarna om man läser ovanstående utklipp från SvD. (Det gäller ju att hålla Amerika rent!)

P.S. För mig är det dessutom fullkomligt ofattbart att USA:s väljare kunde utse en president som uttryckt sig om hur man handskas med det motsatta könet: ”Just grabb her by the pussy!”
Kan någon föreställa sig en statsminister som uttryckt sig så?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s