Löss i vinterpälsen

b5a3da79a27d2ed0be2f7569cb0d8e7b

En bild från den tid då vargskinnspälsen och skidåkningen fyllde sitt syfte.

Och så är det igång igen. Vinterstudium!
Det vill säga; nu skall vi bänka oss framför våra plattskärmar och beskåda vinterns spektakel. Och alla omslutna av en förhoppningen om att nu är längdskidåkningen ren.
Fan trot!
(Låt mig citera en god vän som ägnat helgen åt att följa Tour de Ski):
Tittade på skidåkningen på TV och noterade att av de manliga åkarna var 11 av de 12 första i mål norrmän eller ryssar. Gjorde samma reflexion för ett år sedan. Var gömmer sig våra statistiker ? Man minns hur östtyska idrottare dominerade alla grenar. Detta trots att Västtyskland hade 4ggr så många tyskar med tyska gener som Östtyskland. Förklaringen kom när muren rasade. Statlig systematisk dopning. Hur kan Jamaica (1,5miljoner invånare) sätta upp ett stafettlag på 100meter som är snabbare än USAs lag (350miljoner invånare) ? Svaret är att Jamaica inte har någon dopingkontroll. Trots att USA fuskar så har det inte kunnat matcha Jamaicas fusk !!! Hur är det möjligt att Norge (5miljoner invånare) åker ifrån Ryssland(140 miljoner invånare) på skidor särskilt som Ryssland fortfarande fuskar med dopning!
Norges framgångar bygger på manipulation av blodvärdena genom systematisk uttunning av inandningsluften och överdosering av astmamedicin. Dessutom har Johaug använt testosteron.

Ja, jag vet. Min väns teorier är kanske –  just det; bara overifierade teorier, men det trista är att ingen kan bevisa motsatsen och med det rykte som längdskidsporten dragit på sig under årens lopp gör inte saken lättare.
För exakt 1 år sedan stod att läsa i ExpressenTvå norska världsettor har stängts av. En busslast ryssar likaså. Åkare tränar med syrgasmasker på ryggen. Åkare drar i sig astmamediciner i andningsmasker. En nation portas från OS. Dopingdomar döms ut. Dopingdomar rivs upp. Wada, Fis och IOK tappar kontrollen över vad som är rätt och fel.

Och som sagt; nu är cirkusen igång igen!

FAN TROT!

 

En reaktion på ”Löss i vinterpälsen

  1. Aj, aj, då anar man vad som ligger bakom det faktum att svenska skiddamer tog hela prispallen i den individuella World Cup-sprinten i Dresden förra helgen och dagen efter ställde upp med två lag i stafetten och tog första och andra plats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s