Korten på bordet

images
Hur jag än vrider och vänder på problemet, har jag haft svårt att förlika mig med de olika turerna i den senaste regeringsbildningen. Man skulle kunna betrakta det politiska spelet, med endast vinnare, efter den 9 september som ett parti poker. Men redan dagen därpå började oron att sprida sig, då de inblandade vid tidigare spelomgångar varit vana vid att spela bridge. Men – trots allt – låtsades alla som om de att de satt nöjda med de kort de fått. Men så var det där med Svarte Petter – ett kortspel där det gäller att utse en förlorare snarare än en vinnare. Men Svarte Petter ingår ju inte i pokerspelet. Men lika förbaskat – han fanns där! Men eftersom ingen vill ha honom med i spelet så enades övriga spelare att man istället skulle spela Canasta – det där spelet man spelar med 2 lekar – eller 104 kort om man så vill.  Men inte nog med det! Oredan blev än större när en del påstod att de andra spelade Tummen upp, men egentligen hette spelet bluffstopp. Förvirringen var total. En av spelarna ville syna korten hos en medspelare för att se om han inte hade Svarte Petter i sin lek. Då ingen trodde på honom så enades kvarvarande spelare om att spela Skitgubbe, som småningom övergick i Svälta räv. Förutsättning var dock att bara fyra spelare skulle sitta vid bordet. Och han som satt satt på sin kant med, vad han trodde bara trumf på hand, började surade för att om han inte fick vara med. Och om så blev fallet så skulle han släppa in Svarte Petter … ”så de´så!”
– Äh, ge honom några kort så kan han sitta och leka för sig själv, sade de övriga. Vi andra kan ju spela svälta räv med resterande 73 kort.

I alla händelser skall det bli intressant och se hur spelet artar sig , sedan alla korten lagts på bordet, och det börjar bli dags att bekänna färg. Faran är dock överhängande att till sist återstår – som vanligt – bara en spelare vid det gröndukade spelbordet läggandes en välkänd patiens.
Idioten är visst namnet.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s