Fader vår

Vi, i Sveriges avlånga land, har begåvats med en ny infrastrukturminister – en herr Tomas Eneroth. I gårdagens Aktuellt framträdde han i en intervju där alla svar på intervjuarens frågor inleddes med – ”därför satsar vi nu 100 miljarder …”.
Jag tror att själva inslaget egentligen handlade om att olyckor i icke-planskilda järnvägsövergångar, men övergick mer och mer hur illa Sveriges järnbanor fungerar.
Gång på gång fick herr Eneroth svåra på frågan om alla tidigare underlåtenhetssynder, men svaret blev alltid detsamma: ”… därför satsar vi nu 100 miljarder …”. (min korr.)
Ständigt blickade han framåt. Ett politiskt trick som alltid används av politiker när historien blir alltför obekväm.

images

Innan jag går vidare vill jag berätta om en liten petitess som numer, även den, kommer  hängas in i historiens klädkammare.
En affärsresenär planerade att åka från Göteborg till Hudiksvall med byte i Stockholm. Det anslutande tåget, visade det sig, hade blivit inställt och resenärerna hänvisade till ett senare tåg … som också blivit inställt!, vilket informerades om vid den tidpunkt då tåget skulle avgå. Nu tillhör det pjäsen att resenären hade sitt hem i Stockholm, varför han kunde åka hem och lägga sig för några timmars sömn – stiga upp klockan 4 för att ta bilen till Hudiksvall … arbeta 8 timmar och sedan en returresa på dryga 4 timmar.

images-1.jpeg

Fader vår!

 

Vår resenär vill härmed tacka ”hela svenska folkets järnväg”, men framför allt vill han rikta ett speciellt tack till inrikesminister Thomas Eneroth, som istället för att leva i nuet vill satsa på höghastighetståg.
Ursäkta; men kan inte denna prioritering vara annat än ett slag i ansiktet på dagens användare av det horisontella planet när Vår inrikesminister tycks ha rest sina tankar vertikalt.

Det ligger nära till hands att travestera Fader vår … räls oss från ondo!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s