Ett axplock för framtiden.


Februari månad har jag alltid förknippat med dagsmeja och takdropp. En hoppets månad* med andra ord. Men även om våren gör sitt bästa, så fördunklas tiden av en stundande apokalyps; inter– som nationellt.
Det är bara att följa nyhetsrapporteringen i stort som smått, så känner jag att jag helst bara vill krypa ner under täcket och försvinna – för stunden. Moln som Trump, Jinping, Putin, Erdogan, Duarte, Jong-Un m.fl. räcker mer än väl för mig, för att uppleva total solförmörkelse. Därtill förmörkas min himmel av ”Swedebank´s penningtvätt”, ”bankernas ohemula miljardvinster”, ”arvodes-racen i EU med Cecilia Wickströms extraarvoden om 70.000:- i månaden som exempel”, ”Fackförbundet Ledarnas korrupta leverne”, ”den avlyssnade Vårdguiden”, ”UD och Gui Minhai” … … … osv. osv.
Och även om solen kommer så småningom kommer lysa på ond som god, så har murvlarna redan börjat skriva om kärnvapenkrig, ”storebror ser dig”, börskrasch, stundande skogsbränder, förväntade värmeböljor, kommande lågkonjuktur, fascismens återkomst, och andra hotfulla tecken i skyn.

Det enda som möjligen skänker mig tröst i dessa, våra yttersta tider kan kanske vara ett gulnat tidningsurklipp som jag hittade på nätet, se ovan.
Kanske jag har 10 apokalyptiska år framför mig innan det är så dags … …

 

  • (Tyvärr, för min del, så grumlades hoppet om ljusare tider av en viss eftersläpning, som blev uppenbar på min födelsedag. Istället för att få presenter som skulle kunna användas om våren, så fournerades jag med skridskor, hockeyhjälmar, hockeyklubbor, vantar, skidor och annat som påminde om den gångna vintern).

 

En reaktion på ”Ett axplock för framtiden.

  1. Katastrofen har redan inträffat. En miljard människor lever i flyktingläger och i kåkstäder. De fördubblar sig de kommande 10 åren. Miljoner barn säljs som slavar till arbete och prostitution.

    Hälsningar,
    Göran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s