Hoppas snart att vintern är över …

images-1.jpeg

           En stark laginsats!

Nu är det vinter … …
Maurice Manificat, kanske mer känd som världens främste skidskytt genom tiderna har åter tagit till orda i dopingsdebatten i gårdagens Sportspegel.

Alltsedan ett antal ryssar blivit avstängda har aktiva framfört stark kritik mot sitt förbund, IBU, för att man inte tagit i med hårdhandskarna mot skidskyttet i Ryssland. Och visst är det parodiskt att människor som antagligen inte ens borde ha rätten att bära skjutvapen, kan skida omkring i de europeiska skogarna under parollen; lär er skjuta och träffa nya vänner, samtidigt som de tjänar en massa pengar till sig själva och påstådd heder till sitt land.
Och under Seefeldt-VM avslöjades två österikare, två ester och en från Kazaktstan.

… … och snart är det sommar!
Ja, men jag orkar inte ens fantisera om vad som komma skall i dopinghänseende.
Räcker det inte med viska Lance Armstrongs namn?

Därför – kan inte alla goda krafter i samtliga internationella idrottförbund – finns sådana? – komma överens om att någon som beslås med att ha dopats sig skall stängas av på livstid, eller alternativt, öppna alla tävlingar för fri doping?

Annonser

2 reaktioner på ”Hoppas snart att vintern är över …

 1. Hej !
  Om man tillåter dopning är risken stor att vi får se många dödsfall i idrotten . Tänk på alla justa idrottare som skulle tvingas sätta livet på spel för att hänga med !
  Livstids avstängning för klara prestationshöjande dopning och jättehöga böter för andra fall . Höghöjdsträning och astmamedicin liksom förhöjda testosteronhalter även om de kan vara naturliga för individen skall inte tilltas i tävling !

  Hälsningar,
  Göran

 2. Personligen tror jag inte att fri doping kommer att ge några dödsfall, men idrotten som det fenomen vi känner den idag, kommer att dö. Inga TV-sändningar, inga sponsorer och därmed inga internationella tävlingar. Mitt sist beskrivna alternativ var mer för att påvisa det utopiska i att tillåta doping.
  Det jag egentligen vill åt är att ingen forma av doping skall tillåtas – alltifrån solkrämer till EPO.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s