Time out

jpg_law_justice_003
Häromdagen läste jag om en riksdagsman – en kvinna – som betett sig mer än bedrägligt, men trots att det borde vara alldeles uppenbart för en så högt uppsatt och betrodd person, så vidhöll hon sin förträfflighet och sin riksdagsplats. Visserligen tyckte inte hennes kollegor att det var lämpligt att hon företrädde sitt parti, men det var enkel ordnat. Hon blev politisk vilde och tog … nu kommer det … time out!
Time out från vad? Från partiet. Nej där var hon utesluten! Från riksdagen. Nej, från riksdagen kan man in ta time out. Möjligen tjänstledighet.  Från all ära och redlighet. Ja nu börjar vi närma oss sanningen.
Den här kvinnan har diskvalificerat sig själv och borde därför av egen kraft ta sitt pick och pack och dra. Men ack nej. Money, money, money …
Och  så länge vi inte har en författningsdomstol i Sverige så får vi tas med den här typen av giriga företrädare för Sveriges folk.
Att ge partierna större makt, att utesluta invalda ledamöter är naturligtvis ogörligt. Då skulle det inte dröja länge för än vi hade en Orbánsk riksdag.

Därför är det dax: inrätta en författningsdomstol  så det blir lite RiksdagsOrdning.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s