Under ytan

Unknown-1
Säkert är det många med mig som undrar vad som håller på att hända i vår värld – och då tänker jag primärt på vår mediavärld.
Säkert har det inte undgått någon, paradoxen, att jorden håller på att gå under samtidigt som vi förbereder mänskligheten att flytta ut till Mars.

Först och främst; jag vill med emfas betona att jag har ingen som helst kompetens att bedöma all den vetenskapliga information som jag bombarderas med, men en sak ger mig viss ångest och det är mediernas sätt att informera.

Jag litar primärt på en forskning där forskarnas främsta uppgift bör vara, att berätta om det man vet – men samtidigt – tala om det man inte vet. Men så sker mycket sällsynt eftersom medierna går in och rättar till ”min bild”. Det finns bara EN vetenskap.
Att den seriösa klimatforskningen ligger nere oroar inte media, utan skapa en höna av en fjäder tycks vara ”den enda vägen” för nyhetsförmedlare världen över. Men jag oroas av hur forskningen redovisas. I stället för att låta forskare fritt granska de klimatmodeller, som dagligen publiceras, så har medierna kapitulerat inför något som jag skulle vilja likna vid en medial kollaps på klimatområdet – en kollaps som medierna själva skapat.
Som okunnig får jag själv ge mig ut på djupt vatten [sic] och söka information och hittar artiklar om vetenskapliga rön som jag inte är kapabel att bedöma varken till djup [sic] eller relevans. Som sagt; läs den du också.

The sky is the limit, hette det när jag växte upp och var då ett uttryck för att uttrycka att det omöjliga var möjligt. Och sånt kittlar naturligtvis den mediala nerven, för nu skall forskningen bryta även den vallen.
Men faktum är att jag hellre ser att vi satsar all forskning åt det motsatta hållet – på allt det där vi inte vet – under ytan.

 

 

En reaktion på ”Under ytan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s