Gossip goes global

images

50-talet´s idyll

Utan att gå in på några som helst detaljer så kan man faktiskt börja undra vad som håller på att hända i vår massmediala värld.
En för mig okänd artist och ytterligare 2 personer, blir, enligt uppgift, häktade för en påstådd misshandel. Bevisläget är oklart.
Min fundering blir dock; om samma incidents skulle förevarit med en ”vanlig” Svensson i händelsernas centrum, hade då massmedia ägnat den samma utrymme?
Skulle exempelvis

 • Leif GW brett ut sig i TV4-soffan och menat på …
 • Professor Mårten Schultz kommenterat händelsen i SvD …
 • Försvarsadvokaten kallat till presskonferens … … i direktsändning! …

Nej, naturligtvis inte.
Men Rocky säljer – det gör inte en Svensson.

Och det som oroar mest är att alla som deltar i mediabevakningen gör det under förevändning att det handlar om ett allmänt intresse – (vilket man naturligtvis kan diskutera) – men kanske den viktigaste ingrediens, trots allt, är det flitiga användandet av smart-phones. Allt kan numer bli dokumenterat och spritt world-wide, inom några sekunder.

Ponera att en i vida kretsar, känd amerikansk 50-talsartist, uppträtt och hamnat i ett Folkparksbråk, där det tillhörde vanligheterna att folk la varandra på käften – skulle man då ”stoppat pressarna” och kanske till och med undrat varför president Eisenhower inre ringt till statsministern, Tage Erlander – näppeligen.
Det s.k. allmänna intresset skulle antagligen begränsa sig till en notis i lokaltidningen.

Det var då det – men nu – tänk så märkvärdigt allt blivit.
Det enda som egentligen inträffat de senaste åren är väl att det så förhånade, byskvallret, kommit att bli en global företeelse.
Egentligen: Vem bryr sig om några figurer pucklar på varandra i Stockholms innerstad?Låt dom slåss!
 

En reaktion på ”Gossip goes global

 1. Hej !
  Först av allt är jag stolt över att regeringen eller media inte kan påverka vår rättsapparat. Alla är lika inför lagen . Det tråkiga är att i vissa avseenden har lagarna inte anpassats till vår tid . Samma häkte används för grova återfallsförbrytare som för misstänkta välanpassade medborgare .
  Vårs häkten kan nästan betraktas som tortyr och borde ändras radikalt . Det ställs på sin spets när någon kändis hamnar i häktet. I detta fallet har en utlänning blivit misstänkt för ringa eller normal misshandel. Ett brott som normalt inte ger fängelse utan endast böter och skade stånd . En borgen som väl täcker dessa belopp hade varit på sin plats så hade inte häkte kommit ifråga eftersom det är värre straff en vanligt fängelse . Artistens misstänkta brott medför inte häkte utan det faktum att han kan avvika . Tyvärr finns inte borgen hos oss . Otidsenligt .

  Hälsningar,
  Göran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s