…och med oss syndafloden!

Det finns ett ordspråk som säger: om man har en hammare som enda verktyg ser man alla problem som en spik – ett ordspråk som tyvärr tycks bli mer och mer relevant för dagens politiker.
Jag vet inte hur många gånger jag hör svaret från en pressad makthavare: … … det är därför vi tillskjutit extra pengar till … …(valfritt ändamål). Och jag vet inte hur svaret stämmer överens med uttrycket – en ansvarsfull politik – ett annat lika vanligt förekommande påstående som ofta uttalas i samma andetag. Våra politikers utsagor, kan man förmärka, har blivit mer och av rituellt slag.
Nästintill katekesliknande.
Men nu verkar det som våra makthavare kommit till vägs ände. Ingen har något konstruktivt att tillägga längre – pengarna är slut och den ansvarsfulla politiken likaså. Det enda som återstår är en modern apokalyps. Likt amsagan i Första Mosebok där Gud Fader såg att allt på jorden, hans skapelse, hade gått snett. Allt ”kött” var av ondo och härvid såg han ingen annan lösning än att dränka jorden. Och uppdraget gick till Noa och hans söner.
Dagens nationella överhöghet har kallat på Greta, när det gäller miljön. Men någon motsvarighet till dagens pandemi ur ett nationellt perspektiv går inte att skönja, utan allt tycks var insvept i tjock Ragnarök.





En reaktion på ”…och med oss syndafloden!

  1. Hej !
    Verkligen sant . Varje problem som dyker upp försöker politikerna lösa med att anslå pengar . Men hur pengarna skall användas för att lösa problemet tänker man inte på och ej heller görs en uppföljning av effekten . Ett flagrant exempel var bidrag till elcyklar .

    Hälsningar,
    Göran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s