Är jag ute och cyklar?

change

Det är nu ganska exakt 30 dagar sedan jag ställde mig – och andra – en fråga . En fråga som många instämde i, men tyvärr har det inte kommit någon förklaring. Jag skrev på Facebook den 15 april:

Jag vet att mina funderingar är livsfarliga, men jag kan ändå inte slita mig från det faktum att Sverige har c:a 9 miljoner innevånare varav c:a 12000 har konstaterades smittade av Coronavirus. Sannolikheten att stötta på en smittbärare, även om man tar med i beräkningen det mörkertal som föreligger, så är det i alla händelser en minimal risk. Samtidigt är det naturligtvis förödande om man stöter på en smittbärare varför jag förstår den säkerhetsmarginal som myndigheterna eftersträvar – men ändå funderar jag …….

Idag läste jag att siffran för bekräftat smittade är cirka 28 000 och det är otvetydigt så att smittan ökar, men sannolikheten och risken måste väl ändå anses vara minimal att man skall smittas om man nu tvättar händerna, håller avstånd, undviker folksamlingar m.fl. rekommendationer.
Och så, å andra sidan talas om flockimmunitet som kanske inträder sedan 50-60% av befolkningen smittats – (gissningsvis).

Jag har nu tillskrivit Emma Frans som kanske kan förklara, eller har Du svaret?

En reaktion på ”Är jag ute och cyklar?

  1. Konstaterade smittade är de som testats positiv. Jag känner ingen som har testats. Frekvensen smittade måste sättas i relation till antalet testade. Om man gjorde ett slumpmässigt urval av människor och testadedem skulle man få ett statistiskt tal.
    Detta har inte gjorts så vi vet inte ett skit !!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s