Kling och Klang och nu … Löfving!

download

Foto: Skärmdump från SVT:s öppet arkiv

Som alla vet; i Pippiböckerna  framträder, som det heter, ”två inte helt kompetenta poliskonstaplar”.
Nu är tyvärr Pippiböckerna färdigskrivna, men jag kan inte hjälpa att jag gärna sett en fortsättning, signerad Astrid Lindgren, varvid de två, inte helt kompetenta poliskonstaplarna Kling och Klang, skulle framstå relativt som mycket meriterade. Detta omdöme gör jag sedan jag lyssnat till bitr. rikspolischefen Mats Löfving i söndagens Agenda.
(34 minuter in i programmet.)

Frågan är om han, Löfving, ens skulle platsa i en Pippi-bok, eftersom han var förutsägbar i varje uttalande han gjorde. Medietränad som han var spelade det ingen roll hur intervjuarens frågor löd. Ämnet för utfrågningen var projektet Operation Rimfrost – en katastrof, som hamnat i medieskugga av Coronaepedemin och därför gett vid handen att tidigare gängmentalitet tycks vara under kontroll och att de s.k. skjutningarna upphört.
Totalt har 15 personer fått sätta livet till i det dödliga skjutvåldet  mellan 1 januari och 15 april. Antalet döda ligger på samma nivå som förra året, men både det totala antalet skjutningar, 86 stycken, och antalet skadade, 32, har ökat. 

Men för poliskonstapel Löfving var det inga problem. Rimfrost läggs ner, med färre poliser i utsatta område som följd, men det spelar ingen roll. Allt är frid och fröjd enligt poliskonstapel Löfving, eller skall man säga att allt är Kling och Klang?

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s