Tennisen känner inga gränser

images

                                     En annan 70- plusare

Författaren och journalisten Göran Rosenberg uttalade en farhåga i morgonens krönika  i programmet Gomorron Världen om huruvida ”Sverige har satt en ålderslapp på människovärdet”. (Läs gärna hela krönikan!)
Jag ser härvid framför mig sjukhussalar med sängar på långa rader märkta med färggranna prislappar  – en del röda, en del märkta med ”bäst-före-datum,  en del med tilläggstexten ”kort datum”. ”Avdrag göres i kassan”.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ovan

stående påminner mig om en 25 år gammal replik uttalad av en svensk äldre herre med rötter i Österrike som ägnat mycken tid åt att spela tennis.
Sverige hade lottats mot just Österrike 1995 i Växjö i den inledande matchen i det årets Davis Cup-spel. Vad var väl lämpligare än att låta denne nestor slå första bollen . Dessutom skulle han fylla 100 år!

Jag arbetade med Svensk Tennis och Davis Cup på den tiden, varför jag kontaktade Internationella Tennisförbundet i London för att utverka avsteg från de strikta regler som annars gällde för alla Davis Cup-matcher. Säkert bearbetade jag ITF under 3 månaders tid och startdatum för matchen i Växjö närmade sig.
Till sist ringde vår österrikiske vän upp mig, något irriterad och bad mig ringa London och påpeka att ”mr Ehrenreich börjar betrakta sig som färskvara!”

Efter vad jag har läst fortsatte han att spela tennis i ytterligare 8 år!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s