Brist på börs!

images

Är det så att vi människor är beroende av ritualer, eller är det ritualer som gör oss till det vi är. Alltsedan det mesta av ritual kom att hänföras till kyrkliga riter, så verkar det som behovet även det sekulära samhället gör anspråk på symboliska handlingar.

Döm därför om mångas förvåning när de slog på radions P1 och för att lyssna till dagens börsnyheter. Det handlar inte om de traditionella börsnyheterna, som på 50-talet lästes i direktsändning från Börshuset klockan 13.00. Då handlade det om  ”Tändstickor A plus ett”, ”Tändstickor B minus ett”, ”Aga fria oförändrat” osv, osv …
Och det var alltid en kvinna som läste börsnyheterna!n Varför kan man undra, dessa nyheter som var en direkt följd av vad ”herrarna på börsgolvet” hittat på under dagen.

Nej de, vad jag vill kalla dagens börs handlar om senaste Corona-nyheterna. Och då handlar det om ”bekräftat smittade … 140 fler” och så dödstalet som stiget med 79 personer och nu är uppe i 4264. Och ständigt en – (och samme man) –  som förmedlar budskapet.
Men likheten (sic!) ligger inte långt bort.

Och så … så idag;  sändes istället ett annat program – Klotet – där annat elände förmedlas. Programmet som bevakar en annan apokalyps – miljöfrågor.
Mao ord ritualen klockan 14.00 består!

Thank God!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s