Lyssna och begrunda!

Stefan Löfven - Lovebomba #mothatbrott

Tyvärr hade jag inte möjligheten att beskåda och lyssna till när vår statsminister Stefan Löfven begick politiskt självmord i söndagens Agenda. Vid tillfälle skall jag försöka se hela eländet, men i avvaktan på det kan jag ändå inte avhålla mig från att reagera starkt på vad han lyckades prestera på 2 minuter i samma program och då gällde det den svenska strategien – (så kallade)
Här sitter karln, tillika vårt lands ledare, förnöjd och ”stolt” och försöker hitta så många argument han förmår för att rättfärdiga regeringens politik. Sverige kan och vet bäst – alla andra har fel! – men med tillägget ”vi får avvakta och se när vi har hela bilden klar för oss”.

Vilken cynism, vilket förakt för mänskligt liv – men framför allt för äldre människor.

Herr Löfven! Ponera att pandemin  handlat om att drygt 1600 barn* som avlidit.
Hur hade din retorik sett ut då – ”vi får avvakta och se när vi har hela bilden klar för oss”!
Ditt och dina företrädares förakt för äldre återspeglar sig i detta uttalande och i den förda politiken som pågått under åtskilliga år. Attityden gentemot äldre som genomsyrat vårt samhälle har tyvärr kommit att blottläggas på ett obarmhärtigt sätt och så – så sitter du där och ler i mjugg!

 

 • Enligt uppgift i programmet hade 4874 människor avlidit vara v en tredjedel på äldreboende.

2 reaktioner på ”Lyssna och begrunda!

 1. Man häpnar när stadsministern säger att problemen med äldrevården inte ingick i strategin . Alla vet vi att strategin från början var att isolera alla i riskgruppen och att låta övriga långsamt utsättas för smitta genom frivilliga restriktioner . Det som helt fallerat är den första delen av strategin .
  Jag har försökt att bilda mig en uppfattning om vad som hänt . Folkhälsomyndigheten mörkar De relevanta siffrorna så där finns inte tillgång till underlag för analys ! Däremot finns det bättre men inte komplett statistik hos socialdepartementet . Jag har funnit att av de ca 5000 döda var 450 under 70 år . 2500 har dött på äldreboende . Om 2000 med hemtjänst har dött så har vi ca 500 utanför äldrevården som dött i Sverige. Alltså kunde strategin varit framgångsrik om man lyckats isolera riskgruppen ! Så sent som 2018 hade vi en kraftigt förhöjd dödlighet på äldreboendet till följd av influensan. Skandal att inte rutinerna och skyddsutrustning förbättrats !
  Hela världen pekar finger åt oss!

 2. Ja; och nu är pajkastningen igång.
  Kommunerna skyller Regeringen för oklara besked, alternativt inga besked alls. I stället koncentrerade Regeringens krafter kring Regionerna enligt Löfven. Det gällde ju ”att rädda Intensivvården”. Detta berömmer sig den godmodige Löfven för i Agendaintervjun.
  När det sedan kommer till kommunernas kritik, i morgonens P1 Morgon så replikerar man från regeringshåll att åldringsvården är kommunernas ansvar!
  Och att ökningen i ”konstaterade smittade” är en följd av att man börjat mäta i större utsträckning.– underförstått; smittspridningen har inte ökat?!!

  Och detta land skall ledas av en ”Juholt 2”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s