En depraverad stormakt

images.jpg

Det amerikanska presidentämbetets makt är stor, men det verkar som innehavarens vandel är av underordnad betydelse när det kommer till kritan.  Att makt korrumperar är ett väl känt fenomen,och jag tänker därför begränsa denna, min drapa,  till att gälla ”maktens” förhållande till kvinnor i det stora landet västerut..

Nu skall man inte dra  maktens män över en kam, men nog det räcker att nämna namn som Kennedy och Clinton för att spåra in på den egentliga frågeställningen.

Den 20 januari 2017 intogs presidentämbetet av en person som givit uttryck för sin kvinnosyn på ett ganska flagrant sätt genom att yttra den numer klassiska repliken:
 … … just grab them by the pussy
Redan då var vi många som förundrades över att presidentkandidaten Donald Trump, trots sin något valhänta ursäkt, kunde fortsätta sin kanditatur. Men i dubbelmoralens epicentrum, USA, där kan det ske.
Inga jämförelser, men jag tror ingen kan föreställa sig en svensk politiker, även om det handlar om en fysisk deformation, skulle kunna kandidera för ett högre politiskt ämbete – inte ens landshövding! – med ett likartat beteende.

Men nu; tillbaka till det stundande amerikanska presidentvalet.
Jag kan inte i min vildaste fantasi föreställa mig hur en enda amerikansk röstberättigad medborgare kan lägga sin röst  på Donald Trump med en så vidrig kvinnosyn.
En röst på Donald Trump måste vara att likställa med ett tyst erkännande att man har samma kvinnosyn.

Stackars land!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s