En (a)syl i vädret

 

confusion

”Uraktlåtenhet att handla ligger chef mer till last än fel vid val av medel” hette det förr i det svenska arméreglementet.
Alltsedan vi började nedrusta Sverige är det uppenbart att det inte bara handlar om kulor och krut … och ärtsoppa … utan även en, icke oväsentlig av grundbultarna försvann.
Återigen framstår det mer och mer uppenbart att Sverige är i behov av en stark regering – en regering som vågar sätta ner foten i en känslig fråga. Eller i klartext:

Underlåtenhet att handla ligger statsminister Löfven mer till last än ha fel partner i regeringen.

I botten ligger en konflikt inom regeringen  mellan två oförenliga läror. Den ena heter asylrätten, den andra volymmålet. Statsminister har att hänföra sig till FN:s flyktingkonvention från 1951 eller regeringskollegans rädsla för att asylrätten skall undergrävas.
Vis av vad som hände för 5 år sedan har statsministern nu insett att man har inte råd att göra om samma misstag, men då till priset av att regeringsmakten går förlorad.

Artikel 1 i konventionen definierar en flykting som en person “som flytt sitt land i välgrundad fruktan för förföljelse på grund av ras, religion, tillhörighet till en viss samhällsgrupp eller politisk uppfattning, och som befinner sig utanför det land, vari han är medborgare och som på grund av tidigare nämnd fruktan inte kan eller vill återvända till det landet…”

Ovanstående skrivning är det enda som gäller och som alla partier i Sveriges Riksdag är överens om, sånär som på och V … … och MP.
Precis som hos tandläkaren.
Var god och välj!

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ovanstående dilemma är inget nytt. Av egen erfarenhet vet jag att det kan vara tufft att fatta ett beslut i en känslig fråga.
Jag stod som dörrvakt till nattklubben Profeten i Uppsala och det var en grannlaga uppgift, eftersom Brandmyndigheten och hugade nattklubbsgäster inte var av samma åsikt.
En kväll satte jag stopp i entrén för ett sällskap varav ett antal var färgade.
Jag satte med andra ord ned foten – ”det är fullt!”
Och jag fick ta mitt ansvar.
– Cause I’m black!
– Nej! För det är fullt!

Mig kostade det ett brutet näsben!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s