Föregångslandet

Hur många gånger får man höra om vi – vi i Sverige – skall föregå med gott exempel och vara ledande inom miljöpolitiken och den globala uppvärmningen. Och ibland än mer preciserat – ”för att vi skall uppnå Parisavtalets miljömål”.
Men vad säger det?
Hittills har jag inte mött en enda individ som kunnat besvara denna fråga utan möjligen har man hänvisat till att det inte får bli varmare och därför skall man dra ner på utsläppen till noll någon gång innan 2050. Och därför skall man vara klimatsmart.
Men om sanningen skall fram så har jag svårt att bli klimatsmart. Mig veterligen har jag aldrig köpt sugrör!

Skämt åsido; men för mig finns ett huvudproblem, som igen talar om och som inte nämns med ett ord i Parisavtalet. Jag har visserligen bara skummat avtalets 29 artiklar, men inte hittat ett ända ord om befolkningstillväxten. Och för mig är väl den som är den springande punkten. Idag är vi c:a 7,7 miljarder och beräknas vara drygt en miljard till år 2030. Och efter vad jag förstår så spås därför gyllne tider för t.ex. Electrolux, som producera tvättmaskiner och andra nyttigheter.

Nu väntar jag bara att Isabella Lövin skall klämma fram en tår och erkänna att vi måste bli ett föredöme och visa världen att vi – vi i Sverige – startar ett barnbegränsningsprogram.
– Därför kommer vi i Miljöpartiet att motionera om sänkt moms på kondomer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s